Akkujavito.hu

Ólom savas, AGM, zselés, targonca, vonat, telekom, nicd, UPS, munka akkumulátorok regenerálása

Hívjon minket most!
00 36 70 3842 714

Indító akkumulátor karbantartás

autóbusz akkumulátorIndító akkumulátoroknál is lehetséges a teljes regenerációs folyamat, amiről bővebben itt olvashat, azonban a legtöbb esetben a természetes elhasználódás (a nagyon vékony ólomlemezek miatt) fizikai sérüléshez vezet (zárlat, túlhevülés, csatlakozó leválások, stb.), így az akkut nem lehet regenerálni. Ezeknél az akkuknál érdemes a karbantartási szolgáltatásunkat igénybe venni, ezáltal többszörözhető az akku élettartama.

 

 

Mikor éri meg és mikor nem az akkujavito.hu karbantartási szolgáltatása?személyautó

  • Új személyautóknál kevésbé (kivétel a start-stop rendszerű autók) éri meg az akkuk karbantartása, hiszen legtöbb esetben 5-10 évig is
    működnek az ólomsavas akkuk. Régebbi autóknál, ahol a generátor már nem tökéletes, és tapasztalható a 2-3 éves akku csere periódus, ekkor megéri a karbantartás.

 

  • Kisteherautóknál, teherautóknál, buszoknál, egyéb tehergépjárművek indító akkumulátorához kifejezetten ajánlott a karbantartás (és nem a regenerálás). Itt akár 0.5 – 2 éves akkucserét is tapasztalunk, ezekben az buszesetekben mindenképpen érdemes az akku karbantartás, még mielőtt teljesen
    tönkretenné az akkumulátort savazással, különféle, az interneten olvasható sarlatán módszerekkel, akku-regeneráló adalékanyagokkal.

 

 

Miért szükséges a karbantartás?

  • Tehergépjárműveknél sokkal jobban igénybe vannak véve az akkumulátorok. A töltés itt sem megfelelő, ráadásul sokkal nagyobb fizikai terhelésnek is vannak kitéve az akkuk – mint személygépjárművek esetén – (rázkódás, por, folyamatos szerelések, ütések, stb. ), ami miatt egy kisebb szulfátréteg is az akku élettartam csökkenését, rövidesen fizikai meghibásodását okozhatja. A karbantartást a múltbeli tapasztalatoktól függően 6 -18 havonta érdemes végrehajtani.

FONTOS!

  • Megfelelő szaktudás hiányában a romló akkumulátort ne savazzon és ne vizezzen újra!
  • Ne öntsön bele mindenféle akku regenerátornak mondott oldatot (idegen anyag, csak rövid távon használnak általában)!
  • A megfelelő regenerációhoz és karbantartáshoz a 10-20 ezer forintos töltők nem jók, sokkal komolyabb folyamat szükséges!